Kontakt informacije ADS BiH

Dobro došli na ADS BiH web stranicu!

Pažnja, otvara u novom prozoru. PDFŠtampaEl. pošta

Poštovani posjetioci,
dobro došli na web stranicu naše institucije s nadom da će vam ona pružiti sve informacije o organizaciji, nadležnostima i aktivnostima Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine.

Naša institucija vrši poslove realizacije procesa zapošljavanja državnih službenika na zahtjev institucija BiH, osigurava obuku i razvoj državne službe, pomaže institucijama BiH u realizaciji njihove kadrovske politike i organizacionog razvoja, te implementira informacione sisteme koji podržavaju osnovne poslove naše Agencije.

U ovim aktivnostima rukovodimo se ciljem da pružimo profesionalne usluge građanima, državnim službenicima i institucijama u skladu sa evropskim i svjetskim standardima. Nadamo se da će vam korištenje web site-a biti ugodno i pozivamo vas da nam slobodno postavljate pitanja, tražite dodatne informacije o temama koje vas interesuju i dajete svoje mišljenje o našem radu.

Agencija za državnu službu

 

Važno obavještenje za kandidate!

Pažnja, otvara u novom prozoru. PDFŠtampaEl. pošta

Obavještavaju se kandidati koji se prijavljuju na javne oglase za prijem državnih službenika u institucije Bosne i Hercegovine da će Agencija za državnu službu BiH, u javnim oglasima, u kojima je poznavanje/znanje rada na računaru propisano kao poseban uslov, tražiti od kandidata dostavljanje ovjerene kopije dokaza o poznavanja/znanja rada na računaru. Naime, s obzirom da je stupilo na snagu Uputstvo o sadržaju, načinu vođenja i čuvanja personalnih dosjea zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 47/16), kojim je u članu 5. stav (2) tačka h) propisano da se u personalni dosije mora uložiti dokaz o o poznavanja/znanja rada na računaru, Agencija ubuduće mora tražiti i ovaj dokaz radi formiranja personalnog dosijea.


Obavještavamo da je Pravilnik o karakteru i sadržaju javnog konkursa, načinu sprovođenja intervjua i obrascima za sprovođenje intervjua, objavljen u Službenom glasniku BiH, broj 63/16, dana 26.08.2016. godine, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja, odnosno 03.09.2016. godine.

 

 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Like na našu Facebook stranicu vam donosi ažurne informacije o konkursima i obukama na vašem Facebook News Feed-u.
Dodaj na svoj Facebook