Kontakt informacije ADS BiH

Welcome to the CSA BiH web сите!

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Dear visitors,
We are proud to present you web site of Civil Service Agency of Bosnia and Herzegovina. Hopefully you will find all necessary information on organization, mandate and activities of our Agency.


Our institution is responsible for process of recruitment of civil servants on demand of BH state institutions, training and development of civil service; helps state institutions in human resources management and develops information systems to support mission of our Agency.

All content will not be provided in English language but we will do our best to present ourselves in a proper way to international audience. We hope you’ll find our web site informative and pleasant to use. Please don’t hesitate to contact us on any matter, especially if you are enquiring for possible cooperation in development of BH civil service. 

CSA BiH

 

Važno obavještenje za kandidate - učesnike u javnim konkursima i državne službenike - polaznike obuka

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Agencija za zaštitu ličnih podataka Bosne i Hercegovine donijela je Rješenje broj: UP1 03-7-7-66/12 od 23.08.2012. godine, kojim se Agenciji za državnu službu BiH nalaže sljedeće:

„I.    Zabranjuje se Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine da objavljuje lične podatke kandidata u izbornom postupku po javnom konkursu i lične podatke državnih službenika u postupku provođenja obuke i stručnog usavršavanja na službenoj web stranici www.ads.gov.ba

II.    Nalaže se Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine da blokira lične podatke kandidata u izbornom postupku po javnom konkursu i lične podatke državnih službenika u postupku provođenja obuke i stručnog usavršavanja, koji su objavljeni na službenoj web stranici www.ads.gov.ba

III. Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine dužna je izvršiti naloženu upravnu mjeru pod tačkom II. u roku od 15 dana od dana prijema ovog Rješenja (op. 27.08.2012.godine), te o tome pismeno obavijestiti Agenciju za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini.

Postupajući po navedenim nalogu iz Rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka, Agencija za državnu službu BiH je uklonila sve lične podatke kandidata u izbornom postupku po javnom konkursu i lične podatke državnih službenika u postupku provođenja obuke i stručnog usavršavanja sa službene web stranice Agencije. Također, obavještavamo kandidate da će se ubuduće sve informacije o rasporedima i rezultatima ispita u postupku provođenja javnih konkursa objavljivati putem sistema „MojKonkurs“ – https://mojkonkurs.ads.gov.ba/ za konkurse koji se sprovode po članu 21. Zakona o državnoj službi u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“, br. 19/02, 35/03, 04/04, 26/04, 37/04, 48/05, 02/06, 32/07, 43/09, 08/10 i 40/12), a za konkurse koji se sprovode po članu 32a. Zakona, kandidati će biti obavještavani od strane nadležnih institucija pismenim putem, e-mailom ili telefonski.  

Rasporedi obuka državnih službenika se više neće objavljivati na web sajtu Agencije, a kandidati će o terminima obuka biti obavještavani kao i do sada, pismeno putem institucija iz kojih dolaze te u formatu podsjetnika na službeni e-mail.

Rješenje Agencije za zaštitu ličnih podataka je u prilogu.

 
Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!
Like na našu Facebook stranicu vam donosi ažurne informacije o konkursima i obukama na vašem Facebook News Feed-u.