Obuka za lektore i lektorice ПДФ Штампа
четвртак, 20 јануар 2011 14:38

Poštovani,

Agencija za državnu službu je zamoljena da objavi sljedeću informaciju o održavanju obuke za lektore i lektorice.

Rok za prijavu je 24. januar.

Udruženje mladih lingvista i prevodilaca u BiH organizira obuku za lektore i lektorice u okviru projekta Gender senzitivni jezik u obrazovanju, medijima i pravnim dokumentima koji se provodi u sklopu programa FIGAP – Finansijski mehanizam za implementaciju Gender akcionog plana BiH.


Obuka za lektore i lektorice

 

Udruženje mladih lingvista i prevodilaca u BiH organizira obuku za lektore i lektorice u okviru projekta Gender senzitivni jezik u obrazovanju, medijima i pravnim dokumentima koji se provodi u sklopu programa FIGAP – Finansijski mehanizam za implementaciju Gender akcionog plana BiH.

Ciljevi:

Cilj obuke jeste podizanje svijesti lektora i lektorica o diskriminaciji u jeziku. Specifični ciljevi su poboljšanje razumijevanja odabranih lektora i lektorica iz institucija u BiH o rodno senzitivnom jeziku kao aspektu politički korektnog govora.

Rezultat obuke i projekta u cjelini bit će provedba Zakona o ravnopravnosti spolova Bosne i Hercegovine i odredbi koje se tiču diskriminacije u jeziku.

Ciljna grupa:

Lektori i lektorice iz izdavačkih kuća koji/e se bave lekturom udžbenika, lektori/ce iz medijskih kuća i lektori/ce iz institucija koji/e lektorišu zakone i pravne dokumente.

Jedna institucija može delegirati dvoje predstavnika za učešće na obuci.

Procedura aplikacije:

Zainteresovani/e lektori/ce trebaju dostaviti popunjeni formular koji se nalazi u prilogu ovog poziva najkasnije  do 24.1. 2011. na e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Napomena:

Obuka je besplatna za učesnike/ce. Udruženje će pokriti troškove putovanja za sve koji dolaze izvan Sarajeva. Po završetku obuke dobija se certifikat o učešću.

Trajanje:

Obuka se sastoji od 4 sastanka od 1,5 h koji će se održavati u toku radnog vremena u prostorijama Udruženja u periodu februar/mart.

Budući da ćemo imati 50 polaznika/ca podijeljenih u 6 do 7 grupa, u petak 28. januara dostavit ćemo vam obavještenje o odabiru kandidata i kandidatkinja, kao i tačan raspored grupa i program obuke.

Dodatne informacije ili detalje o samom projektu možete dobiti na www.lingvisti.ba.

Projekat finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice i Agencija za ravnopravnost spolova u BiH, sa partnerom: Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu.
Attachments:
FileОписFile size
Download this file (prijavni obrazac lektori.doc)Prijavni obrazac 48 Kb
Последње ажурирано четвртак, 20 јануар 2011 14:41
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Додај сајт у FavoritesДодај страницу у FavoritesНаправи Homepage страницомПрослиједи ову страницуШтампај ову страницуСпаси страницу као ПДФ
Повратак на врх
Dodaj na svoj Facebook