Poziv za prijave predavača za uvodnu obuku novouposlenih državnih službenika PDF Štampa
utorak, 03 novembar 2009 10:34

Odsjek za obuku Agencije za državnu službu kontinuirano provodi obuku za novouposlene državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine. Obuka je po svom karakteru obavezujuća i treba se permanentno odvijati. Način i uvjeti provođenja ove obuke definirani su Odlukom Vijeća ministara koja je donesena na 119. sjednici VM od 30.05.2006 (Službeni glasnik BiH broj 51/06 od 10.07.2006.)

Obuka za novouposlene je uobičajeni i redovni oblik obuke koji se primjenjuje na zaposlene u administracijama u mnogim zemljama. Ovaj vid obuke ima za cilj da osobu koja se zapošljava u neku od institucija Bosne i Hercegovine upozna sa okruženjem u koji osoba ulazi, kao i sa svim specifičnostima tog radnog okruženja od zakonskog okvira u kom se odvija rad državnih službenika u institucijama BiH, do specifičnosti rada u administraciji u smislu etičkog koda i organizacione strukture državne administracije.

Program obuke se sastoji od: 

1. Oblast zakona:

Zakon o državnoj službi 
Zakon o Vijeću ministara, ministarstvima i drugim upravnim organizacijama 
Zakon o upravi 
Zakon o radu 
Kancelarijsko poslovanje 
Po dva školska sata (45 minuta) za svaki od navedenih zakona

2. Oblast neophodnih vještina i znanja:

Upravljanje ljudskim potencijalima: praćenje karijere pojedinca, obuka, godišnja ocjena rada, motivacija, upravljanje vremenom i upravljanje stresom  (tri školska sata po 45 minuta)
Timski rad: formiranje timova, planiranje, zaduženja, odgovornosti, koordinacija  (dva školska sata po 45 minuta)
Kodeks ponašanja i rada državnih službenika: državna služba kao efikasna, efektivna, ekonomična, nepristrasna profesionalna organizacija  (dva školska sata po 45 minuta)
Sukob interesa  (jedan školski sat od 45 minuta)
Etika u javnoj administraciji; moralni kvaliteti  (dva školska sata po 45 minuta)
Evropske integracije: elementarna znanja iz oblasti EI sa posebnim akcentom na trenutnu situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi i obaveze koje iz toga proizilaze  (tri školska sata po 45 minuta) 

Potencijalni predavači 

Predavači na ovoj obuci mogu biti: 
Državni službenici sa iskustvom 
Certificirani treneri za određene oblasti 
Vanjski suradnici 

Na naše dosadašnje pozive javio se određeni broj zainteresiranih predavača i oni su zavedeni u bazu. Kroz praksu odvijanja obuka izdvojio se određeni broj predavača koji su redovito evaluirani visokim ocjenama od strane polaznika i sa kojima ćemo nastaviti dalju saradnju, no pokazala se potreba za novim predavačima, kako bismo osigurali da obuka održi kvalitet.

Stoga objavljujemo ovaj ponovljeni poziv predavačima, stručnjacima iz oblasti koje se predaju na obuci da se prijave.

Svi zainteresirani koji su sudjelovali kao predavači na nekoj od naših obuka od septembra/rujna 2008. do danas, ne moraju se ponovno prijavljivati jer imamo njihove potpune prijave. Predavači od ranije moraju se ponovno prijaviti.

Detalje oko sadržaja svake od prezentacija mogu se vidjeti u sažetku programske specifikacije dat u prilogu. Pozivamo sve koji su zainteresirani da predaju na ovoj obuci da se prijave Agenciji popunjavanjem sljedećeg obrasca u prilogu ove obavijesti koji je potrebno dostaviti na mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Agencija će honorirati rad predavača prema Odluci o utvrđivanju visine naknade predavačima na obuci.

Zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu da sudjelujete u našim programima obuka.

Posljednje ažurirano utorak, 03 novembar 2009 10:38
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook