Održano predavanje gospodina Stéphane Lopeza „Međunarodna organizacija frankofonije: osnivanje, razvoj, struktura, političke i operativne aktivnosti“ ПДФ Штампа
среда, 23 март 2011 15:16
U Sarajevu je 21. marta/ožujka 2011. godine održano predavanje na temu „Međunarodna organizacija frankofonije: osnivanje, razvoj, struktura, političke i operativne aktivnosti“. Predavač je bio gospodin Stéphane Lopez, šef programa "Francuski jezik u diplomatskom životu i međunarodnoj javnoj službi" iz Međunarodne organizacije Frankofonije.

Predavanje je pobudilo veliki interes – skupu preko 180 državnih službenika, predstavnika ambasada i ostalih zainteresiranih obratili su se i gospođa Tanja Milašinović, šefica Odsjeka za Zapadnu Evropu i koodinatorica projekta frankofonije iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, te gospodin Zdravko Kujundžija, šef Odsjeka za obuke ADS BiH.

 

Na kraju su dodijeljene diplome francuskog jezika (DELF) za 15 državnih službenika koji su pohađali francuski jezik u Francuskom kulturnom centru André Malraux.

Predavanje je održano u okviru manifestacije ''Dani frankofonije u Bosni i Hercegovini'', koju je pripremilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, u suradnji s ambasadama Francuske, Švicarske, Egipta, Rumunjske, Belgije i Grčke u BiH, te uz učešće Centra André Malraux u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina je 23. oktobra/listopada 2010. godine na Samitu Međunarodne organizacije frankofonije, održanom u Montreu (Švicarska), postala članica u statusu promatrača. Međunarodna organizacija frankofonije je organizacija koja danas broji 75 država članica - 56 punopravnih i 19 članica u statusu promatrača, odnosno više od jedne trećine država članica Organizacije ujedinjenih naroda.

Ova organizacija ima status promatrača pri Organizaciji ujedinjenih naroda i predstavlja jednu od najbrojnijih lingvističkih zajednica u svijetu kroz koju se ostvaruje dijalog kultura, suradnja i pomoć među zemljama i narodima, demokratizacija društva, unapređenje ostvarivanja prava čovjeka, vrši razmjena znanja i iskustava.
Последње ажурирано среда, 23 март 2011 15:24
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Додај сајт у FavoritesДодај страницу у FavoritesНаправи Homepage страницомПрослиједи ову страницуШтампај ову страницуСпаси страницу као ПДФ
Повратак на врх
Dodaj na svoj Facebook