Poziv za prijave predavača za uvodnu obuku novouposlenih državnih službenika PDF Štampa
petak, 01 april 2011 10:34
Odsjek za obuku Agencije za državnu službu kontinuirano provodi Obuku za novouposlene državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine. Obuka je po svom karakteru obavezujuća i treba se permanentno odvijati. Način i uvjeti provođenja ove obuke definirani su Odlukom Vijeća ministara, koja je donesena na 119. sjednici VM od 30.05.2006. godine („Službeni glasnik BiH“ broj 51/06 od 10.07.2006.).

Obuka za novouposlene je uobičajeni i redovni oblik obuke koji se primjenjuje na zaposlene u administracijama u mnogim zemljama. Ovaj vid obuke ima za cilj da osobu koja se zapošljava u neku od institucija Bosne i Hercegovine upozna sa okruženjem u koji osoba ulazi, kao i sa svim specifičnostima tog radnog okruženja, od zakonskog okvira u kom se odvija rad državnih službenika u institucijama BiH, do specifičnosti rada u administraciji u smislu etičkog koda i organizacione strukture državne administracije.

Objavljujemo poziv za prijavu predavača za slijedeće teme:

Oblast zakona:

  • Zakon o državnoj službi
  • Zakon o Vijeću ministara, ministarstvima i drugim upravnim organizacijama
  • Zakon o upravi
  • Zakon o radu
  • Kancelarijsko poslovanje

Po dva školska sata (45 minuta) za svaki od navedenih zakona

Zakon o sukobu interesa  (jedan školski sat od 45 minuta)

Predavači na ovoj obuci mogu biti:

  • Državni službenici sa iskustvom
  • Certificirani treneri za određene oblasti
  • Univerzitetski profesori…
  • Vanjski suradnici….

Svi zainteresirani koji su sudjelovali kao predavači na nekoj od naših obuka od septembra/rujna 2008. do danas i nalaze se na popisu predavača na našoj web stranici, ne moraju se ponovno prijavljivati.

Pozivamo sve koji su zainteresirani da predaju na ovoj obuci da se prijave Agenciji popunjavanjem obrasca, koji je potrebno dostaviti na mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Sva pitanja vezana za prijave možete postaviti na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Agencija će honorirati rad predavača u skladu s Odlukom o utvrđivanju visine naknade predavačima, Odlukom o utvrđivanju načina realizacije obuke i razvoja državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine i Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju načina realizacije obuke i razvoja državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu da sudjelujete u našim programima obuka.
Attachments:
FileOpisFile size
Download this file (OBRAZAC ZA PRIJAVLJIVANJE PREDAVACA ZA OBUKU NOVOUPOSLENIH - pravne teme.doc)Obrazac za prijave predavača za uvodnu obuku novouposlenih državnih službenikaDokument u Word 2003 formatu36 Kb
Posljednje ažurirano petak, 01 april 2011 10:38
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook