Obavještenje o ažuriranju servisa Javni ispit on-line PDF Štampa
ponedeljak, 23 maj 2011 09:49

Poštovani,

Agencija za državnu službu skreće pažnju kandidatima koji polažu javni ispit da se pristupilo ažuriranju pitanja za polaganje istog ispita. U tu svrhu, preduzete su propisane mjere, uključujući i imenovanje komisije za polaganje javnog ispita (Stručna komisija). Zadatak članova Stručne komisije je da ažuriraju (izmijene, isprave, dopune) postojeća pitanja, te da utvrđuju nova pitanja, tako da će u predstojećem periodu sva postojeća pitanja biti ažurirana i biće utvrđeno do 1400 novih pitanja (a u svakom slučaju nikako manje od 700 novih pitanja). Navedene su aktivnosti otpočele kako zbog neažurnosti ranijih pitanja, tako i zbog određenih primjedbi na često slabija znanja iz oblasti javne uprave koja se pojavljuju kod lica koja su položila javni ispit, a koja su trebali steći kroz polaganje javnog ispita.

Stoga se kandidatima sugeriše da NE UČE iz pitanja koja su se nekad nalazila na internet stranici Agencije (pitanja utvrđena prije više godina), niti iz testova koje imaju – koji su se ranije pojavljivali, jer ista pitanja često više nisu aktuelna, već se kandidatima predlaže da uče isključivo iz pravnih izvora i literature propisane Pravilnikom o programu polaganja javnog ispita („Službeni glasnik BiH“, broj 28/08), što je uostalom zakonska obaveza. 

Na taj način nadamo se da će se popraviti prolaznost na javnom ispit koja je znatno pogoršana otkako su predmetne aktivnosti otpočele.

 

S poštovanjem,

ADS BiH


Posljednje ažurirano petak, 19 avgust 2011 13:00
 
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook