Обавјештење о ажурирању сервиса Јавни испит on-line ПДФ Штампа
понедељак, 23 мај 2011 09:49

Поштовани,

Агенција за државну службу скреће пажњу кандидатима који полажу јавни испит да се приступило ажурирању питања за полагање истог испита. У ту сврху, предузете су прописане мјере, укључујући и именовање комисије за полагање јавног испита (Стручна комисија). Задатак чланова Стручне комисије је да ажурирају (измијене, исправе, допуне) постојећа питања, те да утврђују нова питања, тако да ће у предстојећем периоду сва постојећа питања бити ажурирана и биће утврђено до 1400 нових питања (а у сваком случају никако мање од 700 нових питања). Наведене су активности отпочеле како због неажурности ранијих питања, тако и због одређених примједби на често слабија знања из области јавне управе која се појављују код лица која су положила јавни испит, а која су требали стећи кроз полагање јавног испита.

Стога се кандидатима сугерише да НЕ УЧЕ из питања која су се некад налазила на интернет страници Агенције (питања утврђена прије више година), нити из тестова које имају – који су се раније појављивали, јер иста питања често више нису актуелна, већ се кандидатима предлаже да уче искључиво из правних извора и литературе прописане Правилником о програму полагања јавног испита („Службени гласник БиХ“, број 28/08), што је уосталом законска обавеза. 

На тај начин надамо се да ће се поправити пролазност на јавном испит која је знатно погоршана откако су предметне активности отпочеле.

С поштовањем,

АДС БиХ

Последње ажурирано петак, 19 август 2011 13:00
 
Додај сајт у FavoritesДодај страницу у FavoritesНаправи Homepage страницомПрослиједи ову страницуШтампај ову страницуСпаси страницу као ПДФ
Повратак на врх
Dodaj na svoj Facebook