ReSPA obuka - ” Međunarodni protokol i njegova povezanost sa javnom upravom” PDF Štampa
ponedeljak, 16 januar 2012 15:29

flag_crnagora Krajnji rok za prijave: 24.01.2012. godine do 12 sati.


U prilogu se nalaze prijavni obrazac i program ReSPA obuke/radionice ” Međunarodni protokol i njegova povezanost sa javnom upravom” (Workshop on International Protocol and its relation to the Public Administration), koja se organizuje u okrilju Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA).

Ciljna grupa polaznika obuke/radionice su državni službenici koji rade na poslovima međunarodne komunikacije i saradnje, čija  svakodnevna radna aktivnost obuhvata učešće na raznim događajima kao što su konferencije, sastanci, te službenim zvaničnim posjetama.  

Više detalja o samoj obuci/radionici, možete pronaći  u programu koji se nalazi u prilogu.

Ova radionica će se održati u sjedištu ReSPA, Danilovgradu (Crna Gora), u vremenu od 07 - 10.02.2012. godine.U prilogu osim prijavnog obrasca, koji je isključivo na engleskom jeziku i programa seminara na engleskom jeziku, nalaze se i obrasci saglasnosti pretpostavljenog, na službenim jezicima u BiH.

Prije slanja prijave potrebno je osigurati potpis pretpostavljenog i ovjeru, te zatim skeniranu kopiju/preslik uz prijavu dostaviti na e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli i faks broj +387 33 201 738.

Samo prijava uz ovjerenu saglasnost smatrat će se potpunomRok za prikupljanje prijava je do 24.01.2012. godine do 12 sati.

Obuka/radionica će biti provedena na engleskom jeziku uz simultan prijevod na lokalni jezik, koji će biti osiguran samo ako bude minimalno 3 (tri) učesnika/sudionika koji budu zahtijevali prijevod.
Iz tog razloga molimo kandidate da naznače razinu poznavanja engleskog jezika u prijavnom obrascu i trebaju li simultani prijevod.Organizator ove obuke snosi troškove ishrane, prijevoza, smještaja i dnevne naknade. 

Ukoliko izabrani kandidat otkaže učešće na obuci, a rezervacija putovanja je već izvršena, institucija iz koje kandidat dolazi i ReSPA će zajedno snositi troškove otkazivanja.

BiH kao zemlja članica ReSPA može nominirati 4 osobe, s mogućnošću, ukoliko neka zemlja nema dovoljan broj odabranih kandidata, poslati prvog kandidata s popisa/liste rezervnih kandidata. Ova mogućnost važi i za sve druge ReSPA zemlje članice i vrijedi u rotaciji.

 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook