Specijalni kurs za mlade diplomate i druge pripadnike javne službe iz zemalja jugoistočne Evrope ПДФ Штампа
среда, 14 март 2012 15:54

Na molbu austrijske ambasade u Sarajevu, objavljujemo informaciju da Diplomatska akademija Beč, od 09.07.2012. do 07.09.2012. godine, ponovo priređuje Specijalni kurs za mlade diplomate i druge pripadnike javne službe iz zemalja jugoistočne Evrope i da je raspisan odgovarajući natječaj.

 

Na molbu austrijske ambasade u Sarajevu, objavljujemo informaciju da Diplomatska akademija Beč, od 09.07.2012. do 07.09.2012. godine, ponovo priređuje Specijalni kurs za mlade diplomate i druge pripadnike javne službe iz zemalja jugoistočne Evrope i da je raspisan odgovarajući natječaj.

Svrha ovog treninga, u trajanju od devet sedmica, koji se realizira u Beču i Briselu, je jačanje kompetencije za Evropu u javnoj upravi u zemljama jugoistočne Evrope, a koje još nisu članice Evropske unije. Ciljna grupa su mladi diplomati, ali i pripadnici drugih ministarstava i organa javne službe, kojima su povjerena pitanja evropskih integracija.

Zainteresirani kandidati trebaju da se prijave na natječaj direktno, online, putem web – stranice Diplomatske akademije Beč: http://application.da-vienna.ac.at/etp, najkasnije do 06.04.2012. godine.

Pristupni podaci za prijavu na natječaj su sljedeći:

Username: spc31

Password: spc20@12da (case sensitive!)

Program kursa realizira se, uglavnom, na engleskom jeziku. Obzirom na značaj koji francuski jezik ima u kontaktima sa institucijama Evropske unije, pored intenzivne nastave francuskog jezika, nude se i predavanja i vježbe na francuskom jeziku. Stoga, naročito se skreće pažnja da je pretpostavka za pohađanje ovog specijalnog kursa, pored dobrog znanja engleskog jezika, i dodatno znanje francuskog jezika (najmanje stepen B1 prema evropskim referentnim okvirima).

Za ovaj kurs naprednog obrazovnog usavršavanja na raspolaganju stoji, cca. petnaest mjesta. O definitivnom broju mjesta koja se dodjeljuju pojedinoj državi, odlučuje se na temelju kvalifikacija nominiranih kandidata.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je seminarski tim:

-mag. Eva – Maria Bauer; e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ; Tel: 0043 1 505 7272-117

-mag. Katharina Dück; e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ; Tel: 0043 1 505 7272-135

 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Додај сајт у FavoritesДодај страницу у FavoritesНаправи Homepage страницомПрослиједи ову страницуШтампај ову страницуСпаси страницу као ПДФ
Повратак на врх
Dodaj na svoj Facebook