Poziv za učešće na obuci/radionicI Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) - Tehnike i procesi donošenja regulatornih politika - Učenje iz primjera regulatorne prakse EU(Workshop on Regulatory Techniques and Processes - a practical workshop based on EU’ PDF Štampa
ponedeljak, 20 maj 2013 14:15

Montenegro-FlagKrajnji rok za prijave: 31.05.2013. godine.


Poštovani,

U prilogu ovoga poziva  nalazi se prijavni obrazac i program ReSPA obuke/radionice na temu: Tehnike i procesi donošenja regulatornih politika  - Učenje iz primjera regulatorne prakse EU (Workshop on Regulatory Techniques and Processes - a practical workshop based on EU’s regulatory practices),  koja se organizuje u okrilju ReSPA.

Navedena obuka/radionica će se održati u sjedištu ReSPA, Danilovgrad (R.Crna Gora), u vremenu od 12-14 juna/lipnja 2013. godine.

Više detalja o samoj obuci/radionici kao i ciljnoj grupi polaznika ove obuke/radionice možete pronaći u programu koji se nalazi u prilogu.

U prilogu osim prijavnog obrazca, koji je na engleskom jeziku i koji je potrebno popuniti isključivo na engleskom jeziku, te programa seminara na engleskom, nalaze se i obrasci saglasnosti/suglasnosti na službenim jezicima u Bosni i Hercegovini, koje je prije slanja potrebno ovjeriti pečatom nadležne institucije u kojoj je kandidat zaposlen.

Prije slanja prijavnog obrazca, potrebno je osigurati potpis neposredno pretpostavljenog i ovlaštenog lica/osobe ispred institucije u kojoj je kandidat zaposlen, te zatim navedeni obrazac sagasnosti/suglasnosti, ovjeren pečatom nadležne institucije, skeniran  uz prijavu dostaviti na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli kao i kopije/preslike istih, dostaviti putem fax-a na broj: +387 33 201 738;  

Samo prijave uz ovjerenu saglasnost smatrat će se potpunom.

Obuka/radionica će biti provedena na engleskom jeziku uz simultani prevod na lokalni jezik, koji će biti osiguran samo ako minimalno 3 (tri) učesnika/sudionika budu zahtjevala prevod.

Iz navedenog razloga molimo kandidate da naznače nivo/razinu poznavanja engleskog jezika u svom prijavnom obrazcu i da li im je potreban simultani prevod.

Organizator ove obuke/radionice snosi troškove ishrane, prevoza, smještaja i dnevene naknade.

Detaljne i praktične informacije izabranim učesnicima će biti proslijeđene naknadno.

Ukoliko  odabrani državni službenik ili zaposlenik otkaže svoje učešće na obuci, a avionska rezervacija putovanja bude već izvršena, institucija iz koje kandidat dolazi i ReSPA će zajedno snositi troškove otkazivanja avionske karte.

Bosna i Hercegovina kao zemlja članica ReSPA može nominirati 3 (tri) osobe, za učešće na navedenoj obuci/radionici, s mogućnošću, ukoliko neka zemlja članica ReSPA nema dovoljan broj predloženih kandidata, poslati prvog kandidata s popisa/ liste rezervnih kandidata.

Ova mogućnost važi i za sve druge zemlje članice ReSPA i vrijedi u rotaciji.

KRAJNJI ROK ZA SLANJE PRIJAVA JE 31.05.2013. GODINE. 

Posljednje ažurirano ponedeljak, 17 jun 2013 09:34
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook