12
Dec
2013
Poziv na obuku Specijalistički kurs engleskog jezika u 2014.godini – Sarajevo, Banja Luka, Mostar jezika-u-2014godini-sarajevo-banja-luka-mostar&format=pdf&option=com_content&lang=en" title="PDF" onclick="window.open(this.href,'win2','status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,directories=no,location=no'); return false;" rel="nofollow">PDF jezika-u-2014godini-sarajevo-banja-luka-mostar&tmpl=component&print=1&layout=default&page=&option=com_content&lang=en" title="Print" onclick="window.open(this.href,'win2','status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,menubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,directories=no,location=no'); return false;" rel="nofollow">Print

Bosnia-and-Herzegovina-Flag Krajnji rok za prijave: 07.01.2014.


Poštovani,

Pozivamo zainteresirane državne službenike da se prijave na pohađanje specijalističkog kursa engleskog jezika za državne službenike u 2014. godini. Mjesta održavanja obuke su Sarajevo, Banja Luka i Mostar.

Cilj obuke jest osposobljavanje državnih službenika za uspješno komuniciranje na engleskom jeziku za potrebe državne službe. Želimo podići nivo poznavanja i sposobnosti komuniciranja na engleskom jeziku kod državnih službenika u kontekstu evropskih integracija. Ciljna grupa su oni državni službenici koji imaju potrebu da često komuniciraju na engleskom jeziku, a preduvjet je da posjeduju trenutno znanje jezika za nivo B1. Kurs traje 60 školskih sati po ciklusu i učesnici su obavezni na prisustvo od najmanje 75%. Predviđeni rok završetka prvog ciklusa jest kraj juna, a drugog kraj decembara 2014.

Učesnici će proći uvodno testiranje, osim onih polaznika koji su pohađali kurs u 2013. godini, i prema rezultatima biti raspoređeni u odgovarajuću grupu prema posebno razvijenim programima specijalističke obuke za uposlene u javnoj administraciji: Specijalizirani program za podučavanje naprednih stupnjeva engleskog jezika iz oblasti prava i pravne terminologije i Specijalizirani program podučavanja naprednih stupnjeva engleskog jezika iz oblasti biznisa, financija i ekonomije.

Zainteresirani državni službenici se prijavljuju isključivo popunjavanjem posebnog obrasca za ovu obuku, koji se može naći na web-stranici ADS BiH (www.ads.gov.ba) i sastavni je dio ovog poziva. Rok za prijavu jest 7.1.2014. Nepotpune prijave neće se razmatrati – obavezan je potpis ovlaštene osobe ispred institucije. Prijava se može predati putem faksa 033 284 710 ili skenirana poslati na email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Državni službenici čije prijave budu prihvaćene o  terminima testiranja i rasporedu u grupe bit će obaviješteni putem emaila i službenog faksa upućenog institucijama iz kojih dolaze. 

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (prijavni_obrazac_obuke Engleski 2014.doc)Prijavni obrazac 74 Kb
Last Updated on Tuesday, 04 February 2014 16:23