27
Dec
2013
ReSPA obuke - "Upravljanje internetom i izvršenje/sprovođenje prava intelektualnog vlasništva/svojine: Upravni, građanski i krivični/kazneni postupci/izazovi PDF Print

Montenegro-Flag Krajnji rok za prijave: 16.01.2014. godine.


Poštovani,

U prilogu ovoga poziva  nalazi se prijavni obrazac i program ReSPA obuke/radionice na temu: „Upravljanje internetom i izvršenje/sprovođenje prava intelektualnog vlasništva/svojine: Upravni, građanski i krivični/kazneni postupci/izazovi- Internet Governance and Enforcement of Intellectual Property Rights - Administrative, Civil and Criminal Challenges“, koja se organizuje/organizira u okrilju ReSPA.

Navedena obuka/radionica će se održati u sjedištu ReSPA, Danilovgrad (R.Crna Gora), u vremenu od 05-07.02.2014. godine.

Ciljnu grupu učesnika obuke/radionice čine državni službenici, zaposlenici, policijski službenici i tužioci sa najmanje četiri godine radnog iskustva u oblasti strateškog planiranja, razvoja politika, akcionih planova i sl., a koji rade u državnim institucijama koje se bave pitanjima upravljanja internetom, suzbijanja kibernetičkog kriminaliteta i zaštite prava intelektualnog vlasništva/svojine (Institut za intelektualno vlasništvo/svojinu, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Tužilaštvo Bosne i Hercegovinje i slično).

 

Više detalja o samoj obuci/ možete pronaći u programu koji se nalazi u prilogu.

U prilogu osim prijavnog obrazca, koji je na engleskom jeziku i koji je potrebno popuniti isključivo na engleskom jeziku, te programa seminara na engleskom, nalaze se i obrasci saglasnosti/suglasnosti na službenim jezicima u Bosni i Hercegovini, koje je prije slanja potrebno ovjeriti pečatom nadležne institucije u kojoj je kandidat zaposlen.

Prije slanja prijavnog obrazca, potrebno je osigurati potpis neposredno/izravno pretpostavljenog i ovlaštenog lica/osobe ispred institucije u kojoj je kandidat zaposlen, te zatim navedeni obrazac sagasnosti/suglasnosti, ovjeren pečatom nadležne institucije, skeniran  uz prijavu dostaviti na e-mail adresu: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Samo prijave uz ovjerenu saglasnost smatrat će se potpunom.

Obuka/radionica će biti provedena na engleskom jeziku uz simultani prevod na lokalni jezik, koji će biti osiguran samo ako minimalno 3 (tri) učesnika/sudionika budu zahtjevala prevod.

Iz navedenog razloga molimo kandidate da naznače nivo/razinu poznavanja engleskog jezika u svom prijavnom obrazcu i da li im je potreban simultani prevod.

Organizator ove obuke/radionice snosi troškove ishrane, prevoza, smještaja i dnevene naknade.

Detaljne i praktične informacije izabranim učesnicima će biti proslijeđene naknadno.

Ukoliko  odabrani kandidat otkaže svoje učešće na obuci, a rezervacija putovanja (slučaj kupovine avionske karte) bude već izvršena, institucija iz koje kandidat dolazi i ReSPA će zajedno snositi troškove otkazivanja putovanja.

Bosna i Hercegovina kao zemlja članica ReSPA može nominirati 3 (tri) osobe, za učešće na navedenoj obuci/radionici, s mogućnošću, ukoliko neka zemlja članica ReSPA nema dovoljan broj predloženih kandidata, poslati prvog kandidata s popisa/ liste rezervnih kandidata.

Ova mogućnost važi i za sve druge zemlje članice ReSPA i vrijedi u rotaciji.

KRAJNJI ROK ZA SLANJE PRIJAVA JE 16.01.2014. GODINE.

Last Updated on Tuesday, 04 February 2014 16:25
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook