ESDC kurs o izgradnji mira PDF Štampa
četvrtak, 20 februar 2014 15:18

European-Union-Flag Krajnji rok za prijave: 24.03.2014. godine


Evropska služba vanjskih poslova-EEAS u organizaciji Ministarstva odbrane i sporta Austrije, Ženevskog centra za sigurnosnu politiku (GCSP) i Austrijskog studijskog centra za mir i rješavanje konflikata (ASPR) dostavila je poziv za učešće na ESDC (European Security and Defence College) kursa o izgradnji mira.

Mjesto održavanja kursa je Austrija, Stadtschlaining, u periodu od 13.06.2014. – 20.06.2014. godine.

 

OPIS KURSA

Ova vrsta kursa još od 2009. godine pruža stručnjacima iz različith područja (civilnog sektora policije, vojske, EU i izvan nje, vladinih i nevladinih organizacija) sveobuhvatni pristup i praktične vještine za efikasno sudjelovanje u različitim zadacima izgradnje mira operacija. Kurs se temelji na konceptu ljudske sigurnosti i fokusira se na ljudska prava populacije u konfliktnim društvima, demokratizaciju i vladavinu prava, kao i na važnost pomirenja i sudjelovanje civilnog društva.

Metodologija rada je izuzetno interaktiva i zahtijeva dobro znanje engleskog jezika. Troškove prevoza i smještaje snose polaznici kursa.

Rok za prijavu je 24.03.2014. godine.

Zainteresirani svoje prijave šalju na adresu gđe Claudia Hofer Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Sve prijave će biti uzete u razmatranje, a temeljitim procesom selekcije će se odabrati ograničen broj kandidata koji će biti primljeni na kurs.

U prilogu se nalazi pozivno pismo, informacije, obrazac za prijavu i brošura kursa.

Attachments:
FileOpisFile size
Download this file (prilog1.pdf)Prilog 5907 Kb
Download this file (Application_Form_PB_Course.doc)Registracijski obrazac 134 Kb
Posljednje ažurirano utorak, 03 jun 2014 11:07
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook