28
Apr
2014
Poziv na prezentaciju učenja na daljinu, e-learning sistema obuke državnih službenika PDF Štampa

Bosnia-and-Herzegovina-Flag Krajnji rok za prijave: 07.05.2014. godine


Pozivamo Vas na prezentaciju programa učenja na daljinu, e-learning sistema obuke državnih službenika institucija Bosne i Hercegovine u Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH, Trg BiH 1, Sarajevo, u četvrtak, 8.5.2014, s početkom u 11 sati (10,30 do 11 sati piće dobrodošlice, od 11 do 12 sati uživo prezentacija svih sistema, a od 12 do 13 sati uvodna edukacija za buduće korisnike sistema).

 

Prateći suvremene trendove u pružanju edukacije i obrazovanja općenito, Agencija za državnu službu BiH je uz podršku njemačkog društva za međunarodnu suradnju GIZ u okviru programa Jačanje javnih institucija BiH pripremila uvođenje novih tipova obuke državnih službenika:

 

b) webinar (učenje na daljinu preko interneta u realnom vremenu na instaliranoj Adobe connect platormi na web stranici adsbih.adobeconnect.com)

 

c) e-learning (učenje na daljinu preko interneta uz pomoć predavača na lms.ilearn.gov.ba);

 

d) e-learning na zahtjev (self-paced, odnosno učenje preko interneta pri čemu polaznik sam određuje ritam učenja na lms.ilearn.gov.ba). Dosad su završena četiri kursa: Mobing, Uvod u upravljanje kvalitetom, Uvod u strateško planiranje i Uvod u e-upravu.

 

Također u suradnji s GIZ-om završen je i razvoj informacionog sistema za elektronsko upravljanje procesom organizacije obuke (Training Management System - TMS) koji će osigurati punu automatizaciju cijelog procesa realizacije obuke. Funkcionalnosti uključuju: objava obuke, sa navedenom temom, predavačima, vremenom i mjestom održavanja, kao i rokom za prijavu; prijavljivanje državnih službenika za učešće na obuci; obavještavanje neposredno nadređenog državnog službenika o prijavi; evaluacija obuka; izdavanje certifikata o pohađanju obuke; kreditiranje obuka, itd.

 

Vijeće ministara BiH je na 91. sjednici, održanoj 16.4.2014. godine, donijelo Odluku o utvrđivanju načina realizacije obuke i razvoja državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine te će se naše obuke ubuduće organizirati sukladno istoj.

 

Gosti i rukovodioci institucija koji planiraju ostati samo na prvom dijelu, tj. prezentaciji najavljuju se na email Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , a državni službenici koji će uz prezentaciju biti i na edukaciji potrebno je da popune opći prijavni obrazac te ga pošalju putem faksa na broj 033/284-710 ili na email Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , za što će dobiti jedan kredit. Krajni rok za prijave je 7. maj/svibanj do 12 sati.

 

Posljednje ažurirano utorak, 03 jun 2014 11:08
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook