Poziv na prezentaciju učenja na daljinu, e-learning sistema obuke državnih službenika PDF Ispis
Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 14:22

Bosnia-and-Herzegovina-Flag Krajnji rok za prijave: 07.05.2014. godine


Pozivamo Vas na prezentaciju programa učenja na daljinu, e-learning sistema obuke državnih službenika institucija Bosne i Hercegovine u Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH, Trg BiH 1, Sarajevo, u četvrtak, 8.5.2014, s početkom u 11 sati (10,30 do 11 sati piće dobrodošlice, od 11 do 12 sati uživo prezentacija svih sistema, a od 12 do 13 sati uvodna edukacija za buduće korisnike sistema).

 

Prateći suvremene trendove u pružanju edukacije i obrazovanja općenito, Agencija za državnu službu BiH je uz podršku njemačkog društva za međunarodnu suradnju GIZ u okviru programa Jačanje javnih institucija BiH pripremila uvođenje novih tipova obuke državnih službenika:

 

b) webinar (učenje na daljinu preko interneta u realnom vremenu na instaliranoj Adobe connect platormi na web stranici adsbih.adobeconnect.com)

 

c) e-learning (učenje na daljinu preko interneta uz pomoć predavača na lms.ilearn.gov.ba);

 

d) e-learning na zahtjev (self-paced, odnosno učenje preko interneta pri čemu polaznik sam određuje ritam učenja na lms.ilearn.gov.ba). Dosad su završena četiri kursa: Mobing, Uvod u upravljanje kvalitetom, Uvod u strateško planiranje i Uvod u e-upravu.

 

Također u suradnji s GIZ-om završen je i razvoj informacionog sistema za elektronsko upravljanje procesom organizacije obuke (Training Management System - TMS) koji će osigurati punu automatizaciju cijelog procesa realizacije obuke. Funkcionalnosti uključuju: objava obuke, sa navedenom temom, predavačima, vremenom i mjestom održavanja, kao i rokom za prijavu; prijavljivanje državnih službenika za učešće na obuci; obavještavanje neposredno nadređenog državnog službenika o prijavi; evaluacija obuka; izdavanje certifikata o pohađanju obuke; kreditiranje obuka, itd.

 

Vijeće ministara BiH je na 91. sjednici, održanoj 16.4.2014. godine, donijelo Odluku o utvrđivanju načina realizacije obuke i razvoja državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine te će se naše obuke ubuduće organizirati sukladno istoj.

 

Gosti i rukovodioci institucija koji planiraju ostati samo na prvom dijelu, tj. prezentaciji najavljuju se na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a državni službenici koji će uz prezentaciju biti i na edukaciji potrebno je da popune opći prijavni obrazac te ga pošalju putem faksa na broj 033/284-710 ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , za što će dobiti jedan kredit. Krajni rok za prijave je 7. maj/svibanj do 12 sati.

 

Ažurirano Utorak, 03 Lipanj 2014 11:08
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook