Poziv za aplikaciju/prijavu za učešće u ReSPA obuci na temu eVlada: „Strateško planiranje i implementacija projekata e-Vlade“, Danilovgrad, Crna Gora 02-04.06.2014. godine PDF Ispis
Utorak, 10 Lipanj 2014 13:58

Montenegro-Flag Krajnji rok za prijave: 20.06.2014.


Poziv za aplikaciju/prijavu za učešće u ReSPA obuci na temu eVlada: „Strateško planiranje i implementacija projekata e-Vlade“, Danilovgrad, Crna Gora 02-04.07.2014. godine

 

Poštovani kandidati/kinje,

Regionalna škola za javnu upravu – ReSPA, objavljuje javni poziv za učešće u trodnevnoj obuci na temu: „eVlada: Strateško planiranje i implementacija projekata eVlade" (eGovernment: Strategic Planning and Implementing eGovernment Projects) koja će se održati u sjedištu ReSPA-e, Danilovgradu (Crna Gora), u vremenu od 02.-04.07.2014. godine.

U prilogu ovoga poziva možete pogledati cjelokupni program predmetne obuke, te pronaći prijavni obrazac koji je prije slanja potrebno popuniti isključivo na engleskom jeziku.


Ova trodnevna obuka ima za cilj da učesnicima – državnim službenicima pruži detaljno razumijevanje uopštenog pristupa e-Vladi, uvođenjem različitih i inovativnih rješenja kao odgovor na trenutne probleme u javnoj upravi, ističući inovativnu i zajedničku dimenziju dizajna, održivosti, interoperabilnosti i prevencije korupcije.

 

Ciljne institucije i ciljna grupa učesnika obuke:

Ovaj obuka je prvenstveno namijenjena praktičarima u centralnim vladinim institucijama za razvoj i pružanje usluga građanima/poslovnim subjektima, i centralnim vladinim institucijama odgovornim za e-Vladu i/ili razvoj informacionog društva.

Učesnici - državni službenici moraju imati najmanje 3 godine iskustva u radu na polju dizajna i razvoja usluga e-Vlade, po mogućnosti u ulozi voditelja projekta, i/ili treba da budu uključeni u pripremu i realizaciju, ili razvoj, povezanih nacionalnih sektorskih politika ili strategija (organizacija, pravo i IKT). Učesnici trebaju imati dobro razumijevanje elektronskih usluga u javnoj upravi, borbe protiv korupcije, rada na uslugama i procedurama u javnoj upravi, itd.

Postupak apliciranja/prijave i odabira kandidata:

Ukoliko ste zainteresirani da učestvujete u predmetnoj obuci, ljubazno vas molimo da ispunjeni prijavni obrazac i obrazac saglasnost neposrednog rukovoditelja i ovlaštenog lica ispred institucije (obrasci saglasnosti pripremljeni na službenim jezicima u Bosni i Hercegovini, nalaze se u prilogu ovog poziva) proslijedite oficiru/službeniku za vezu sa ReSPA-om na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i e-mail adresu u cc : ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) - kontakt osoba ReSPA-e.

KRAJNJI ROK ZA DOSTAVLJANJE UREDNO POPUNJENIH PRIJAVNIH OBRAZACA JE 20.06.2014.GODINE, DO 12:00 SATI.

­­­­­­Oficiri/službenici za vezu sa ReSPA-om iz BIH, će napraviti pred-selekciju kandidata na osnovu postavljenih kriterijuma i poslati spisak kandidata ReSPA-i koja će izvršiti konačnu selekciju. Pred-selekcija kandidata će biti zasnovana na zahtjevima ciljne grupe (broj godina radnog iskustva u vezi sa odgovarajućom temom obuke, relevantnost institucije iz koje učesnik dolazi, nivo radnog mjesta i radne obaveze u vezi sa temom).

Tokom završne selekcije fokus će biti stavljen na motivaciju za učešće i širenje stečenih znanja i vještina učesnika. Uvođenjem obaveze aktivnosti nakon okončanja obuke za učesnike ReSPA događaja, efekat umnožavanja će biti osiguran kroz širenje stečenog znanja i vještina (prezentacije, pisanje i distribucija izvještaja, materijala sa provedene obuke, itd).


Radni jezik obuke je engleski. Ukoliko najmanje 3 polaznika obuke iskažu potrebu za prevodom na isti jezik, prevod će biti organizovan.


Praktične informacije


ReSPA snosi troškove smještaja i prevoza. Detaljan vodič o praktičnim informacijama možete pronaći na web stranici www.respaweb.eu, a iste će biti proslijeđene naknadno, odabranim polaznicima ove obuke,  putem elektronske pošte.

U slučaju iznimnih okolnosti, tj. ukoliko  odabrani kandidat otkaže svoje učešće na predmetnoj obuci, a rezervacija putovanja (slučaj kupovine avionske karte) bude već izvršena, institucija iz koje kandidat dolazi i ReSPA će zajedno snositi troškove otkazivanja putovanja.

Za sva dodatna pitanja molimo da se obratite navedenim kontakt osobama:

________________________

Zlatan Širić

Liasion Officer at the state level of Bosnia and Herzegovina

MINISTARSTVO PRAVDE BiH/MINISTRY of JUSTICE B&H

Ul./St. Trg BiH 3/IX
Tel.: +387 (0)33 281 524
Fax: +387 (0)33 201 738

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

www.respaweb.eu

______________________________

Ranka Bartula

Programme Assistant

Tel: +382 20 817296

Mob: +38267179323

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

www.respaweb.eu

Address: PO BOX 31, 81410 Danilovgrad, Montenegro

Ažurirano Utorak, 08 Srpanj 2014 14:57
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook