08
Jan
2015
Javni poziv za učešće u postupku certificiranja izvođača obuke u institucijama Bosne i Hercegovine PDF Štampa

Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Agencija) poziva sva zainteresirana pravna i fizička lica da se prijave za certificiranje izvođača obuka od strane Agencije. Procedura će se obaviti u skladu s Odlukom o utvrđivanju načina realizacije obuke i razvoja državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine i ovim javnim pozivom.


JAVNI POZIV

za učešće u postupku certificiranja izvođača obuke u institucijama Bosne i Hercegovine

        Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Agencija) poziva sva zainteresirana pravna i fizička lica da se prijave za certificiranje izvođača obuka od strane Agencije. Procedura će se obaviti u skladu s Odlukom o utvrđivanju načina realizacije obuke i razvoja državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine i ovim javnim pozivom.

Procedura prijave za certificiranje

Za sve (pravna i fizička lica):

1. Popunjeni Obrazac za prijavu predavača i Obrazac plan i program obuke -Nalaze se u prilogu

2. Ovjerene kopije diploma/nostrifikacija diploma (VSS, te magisterij i doktorat ukoliko predavač isto posjeduje) i kopije, koje ne moraju biti ovjerene, certifikata/licenci za osposobljenost predavača za obavljanje navedene obuke. (vrednuju se od 1 do 5 bodova)

3. Biografija predavača.

4. i popis organiziranih i pruženih obuka na tražene teme (s navedenim kontakt podacima naručitelja u cilju mogućnosti provjere). (vrednuju se od 1 do 5 bodova)

5. Uzorak prezentacije, materijali za distribuciju polaznicima, vježbe i test provjere znanja koji odgovaraju temi obuke, korištenje različitih metoda (predavanje, simulacija, igranje uloga, itd.), simulacija dijela predavanja pred komisijom Agencije (u tiskanoj ili elektronskoj verziji). Program rada treba biti prilagođen državnoj službi, s tekstovima i primjerima prilagođenim državnoj upravi u BiH. (vrednuju se od 1 do 10 bodova)

Dodatno za firme/pravna lica:

1. Zainteresirano pravno lice mora biti registrirano u skladu sa važećim propisima za izvođenje određene vrste obuka (obrazovanja, edukacija, i sl.). Potrebno je dostaviti ovjerenu fotokopiju rješenja o upisu u sudski registar subjekta s ovjerenim svim pojedinačnim stranicama-prilozima uključujući i ovjerene fotokopije rješenja o upisu promjena podataka o subjektu (ukoliko ih je bilo) ili ovjerena fotokopija izvoda iz sudskog registra sa svim pojedinačnim ovjerenim prilozima (ovjera tražene dokumentacije ne može biti starija od tri mjeseca u trenutku podnošenja ponude).

Kriteriji za vrednovanje prijave izvođača obuke

1. Akademsko zvanje i stručno usavršavanje u relevantnoj oblasti;

2. Predavačko iskustvo u pripremi i realizaciji obuke;

3. Predloženi program obuke.

Certificiranje izvođača obuke

1. Odsjek za obuku na osnovu kriterija za vrednovanje prijave izvođača obuke vrši ocjenu pristiglih prijava i certificiranje izvođača obuke koji ostvare potreban broj bodova za certifikaciju.

2. Izvođač koji ispuni sve kriterije za vrednovanje prijave i ostvari najmanje 13 bodova se certificira i upisuje u bazu certificiranih izvođača Agencije za određenu temu, te će po potrebi biti pozivan za pružanje usluge obuke.

Ugovor i cijena usluge

1. Sa fizičkim licem kao izvođačem obuke zaključuje se ugovor o autorskom djelu, a sa pravnim licem kao izvođačem obuke zaključuje se ugovor o pružanju usluge obuke.

2. Agencija će izvođačima obuke platiti neto iznos po izvršenom akademskom satu i to:
50 KM za sve vrste obuka koje izvode certificirani izvođači u učionici; 60 KM za obuku za novouposlene; 30 KM za kurseve stranih jezika, IT obuke i slične kurseve; 80 KM za webinar-e (Predavač koji je osposobljen da izvodi obuku putem webinara potrebno je da naznači u obrascu).

Prijave se dostavljaju na adresu: Agencija za državnu službu BiH, Poziv za certificiranje izvođača obuke, Trg BiH 1, 71000 Sarajevo.

Rok za dostavljanje prijava za certificiranje jest 1.5.2015. Agencija će jednom mjesečno obrađivati pristigle prijave.

Predavači fizička lica koji su već u bazi certificiranih predavača ne moraju se ponovno prijavljivati za temu za koju su certificirani. Ukoliko se prijavljuju za druge teme ne moraju ponovno dostavljati diplome nego samo dopune referenci i certifikata te Obrazac za prijavu predavača i Obrazac plan i program obuke. 

Kontakt osoba za dodatna pojašnjenja: Zdravko Kujundžija, šef odsjeka za obuku, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , tel. 033 284 716.

Posljednje ažurirano četvrtak, 08 januar 2015 15:38
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook