30
Jun
2015
Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) PDF Štampa

ReSPA (Regionalna škola za javnu upravu) je međunarodna organizacija kojoj je povjerena misija razvoja regionalne saradnje javne administracije zemalja zapadnog Balkana. Svoju misiju ReSPA postiže realizacijom trening aktivnosti, organizacijama konferencija na visokom nivou, razvojem profesionalnih mreža i objavom publikacija, sa ciljem transfera novih znanja i vještina i razmjenom iskustava u regionu i između regiona i zemalja članica EU.

Primarni cilj je razvoj javne administracije zemalja koje su potpisale i ratifikovale Sporazum o uspostavi Regionalne škole za javnu upravu, koje su i članice ReSPA-e (Albanija, Bosne i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Crna gora i Srbija) te drugih administraivnih jedinica u regionu zapadnog Balkana.

ReSPA-ino sjedište je u Danilovgradu, Crna gora gdje se nalazi moderni trening centar i kampus. Obuke i drugi događaji koje organizuje ReSPA-a na kojima mogu učestvovati državni službenici institucija iz Bosne i Hercegovine, dostupni su na portalu www.iLearn.gov.ba.

Direktor Agencije, Neven Akšamija je zamjenik člana Upravnog odbora ReSPA-e od 2010. godine.

Attachments:
FileOpisFile size
Download this file (Protocol_ReSPA.pdf)Protokol o saradnji i uspostavi ReSPA-eDokument u PDF formatu199 Kb
Download this file (Sporazum_ReSPA.pdf)Sporazum o uspostavljanju Regionalne škole za javnu upravu (SGBiH, MU 08/09) Dokument u PDF formatu514 Kb
Posljednje ažurirano četvrtak, 02 jul 2015 12:57
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj na svoj Facebook