Konkurs za upis na drugi ciklus interdisciplinarnog master studija "Upravljanje državom i nevladinim organizacijama" PDF Ispis
Utorak, 09 Veljača 2010 13:09

Krajnji rok za prijave: 05.03.2010.

 


Univerzitet u Sarajevu

Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije

objavljuje

 

KONKURS

 

za upis na drugi ciklus interdisciplinarnog master studija

 

UPRAVLJANJE DRŽAVOM I NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

 

Svjesni činjenice da je u Bosni i Hercegovini neophodno obrazovati stručnjake za upravljanje u državnim institucijama svih nivoa ali i u brojnim nevladinim organizacijama, osmislili smo ovaj interdisciplinarni master studij, baziran na najnovijim dostignućima teorije i prakse. Studij je namijenjen osobama zaposlenim u državnoj administraciji na nivou Bosne i Hercegovine, entiteta i lokalnih zajednica, kao i u nevladinim i međunarodnim organizacijama, koje žele da se profesionalno usavršavaju i napreduju u svojoj karijeri.

Ovaj studij je namijenjen i tek diplomiranim studentima trogodišnjeg i četverogodišnjeg studija koji žele započeti svoju karijeru u ovim institucijama/organizacijama ili se osposobiti za istraživački rad u oblastima menadžmenta državnog i nevladinog sektora.

 

Studij se organizuje kao dvogodišnji interdisciplinarni magistarski program i nosi 120 ECTS bodova. Nastava će se izvoditi na bosanskom/srpskom/hrvatskom i engleskom jeziku. Maksimalni broj upisanih studenata je 35.

 

Nastava je strukturirana u deset modula koji uključuju predavanja, aktivno učešće studenata u individualnim i timskim istraživanjima, prezentacije i rasprave o određenim temama.

Predavači su ugledni domaći i inostrani profesori i eksperti sa međunarodno priznatim referencama za odgovarajuće module.

 

Nastava se izvodi u prva tri semestra slijedećim redoslijedom:

 

Prvi semestar: Metodologija društvenih istraživanja; Državna uprava; Javne politike; Dobro upravljanje

Drugi semestar: Organizacijsko ponašanje; Civilno društvo i nevladin sektor; Finansiranje javnih i nevladinih organizacija

Treći semestar: Strateško komuniciranje; Projektni menadžment; Marketing države i nevladinog sektora

 

U četvrtom semestru se obavlja obavezna jednomjesečna praksa u određenoj državnoj instituciji ili nevladinoj organizaciji, kao i samostalni istraživački rad, izrada i odbrana magistarskog rada u saradnji sa odabranim mentorom.

 

Diplomu izdaje Univerzitet u Sarajevu. Realizaciju studija podržava Agencija za Državnu Službu BiH.

 

Školarina za ovaj studij, koja pokriva troškove nastave, prijave i odbrane magistarskog rada, iznosi ukupno 6.800 konvertibilnih maraka, a moguća je i uplata na rate po semestrima.

 

Rok za podnošenje prijava je 5. mart 2010. godine.

Molimo kandidate da dostave pismo motivacije na engleskom jeziku, CV, uvjerenje o položenim ispitima za sticanje visokoškolske spreme i ovjerenu kopiju diplome o završenom studiju (uz ovjereni prevod na b-h-s jezik i uz nostrifikaciju, ukoliko se zahtijeva)

na adresu: Centar za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu, Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo.

Kandidati koji se prijave na ovaj Konkurs će biti intervjuisani sa ciljem provjere njihove motivacije i sklonosti za ovaj studij, te provjere znanja engleskog jezika.

 

Program studija kao i pravila studiranja možete naći na našoj web stranici www.cps.edu.ba

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 033 668 685 ili 668 687,

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ,  kontakt osoba Žana Prutina Novalija.

Ažurirano Utorak, 16 Ožujak 2010 15:04
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook