Kako se prijaviti? ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 12 август 2008 10:26

training_how_toUkoliko nije drugačije navedeno, prijave na obuke Agencije za državnu službu BiH vrše se isključivo putem Univerzalnog prijavnog obrasca, koji je dostupan na web-stranici www.ads.gov.ba . Prijave se šalju na faks broj 033 284 710, ili odskenirane na Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели . Sve prijave moraju biti čitko i uredno popunjenje, moraju imati sva tri potpisa (potpis državnog službenika/ce koji se prijavljuje, neposredno pretpostavljene, te ovlaštene osobe ispred institucije). Odsjek za obuke neće obrađivati neuredno popunjene prijave, prijave bez sva tri potpisa, neblagovremene prijave, te prijave osoba koje nisu državni službenici/ce institucija BiH.

Državni službenici/ce čija je prijava prihvaćena dužni su prisustvovati obuci. U slučaju opravdanog odsustva, državni službenik/ca neposredno ili odgovorna osoba u instituciji u kojoj je zaposlen/a, dužni su Odsjeku za obuku najkasnije jedan radni dan prije datuma održavanja obuke dostaviti informaciju o nemogućnosti prisustva obuci. Odjavljivanje s obuke za osobe koje su podnijele prijavu za obuku i kojima je istu potvrdio ADS moguće je samo putem Odjavnog obrasca, koji je dostupan na web-stranici www.ads.gov.ba na faks ili e-mailom.

Neopravdano odsustvovanje s obuke sankcionirat će se u skladu s Odlukom o uvjetima, načinu i postupku određivanja državnih službenika na obukama: „U slučaju da državni službenik dva puta u toku jedne kalendarske godine izostane s obuke za koju se prijavio i dobio potvrdu učešća, odnosno ne učini opravdanim razloge zbog kojih nije prisustvovao obuci za koju je prihvaćena prijava, bit će mu onemogućeno prisustvo svim obukama koje organizira Agencija do kraja te godine“ (čl. 6).

Последње ажурирано петак, 15 јануар 2010 11:37
 
Додај сајт у FavoritesДодај страницу у FavoritesНаправи Homepage страницомПрослиједи ову страницуШтампај ову страницуСпаси страницу као ПДФ
Повратак на врх
Dodaj na svoj Facebook