Poziv na uvodnu konferenciju povodom početak twinning projekta obuke menadžera obuke u institucijama BiH PDF Ispis
Ponedjeljak, 22 Veljača 2010 14:54

Krajnji rok za prijave: 05.03.2010.


Agencija za državnu službu BiH u suradnji Finskim institutom za javno upravljanje HAUS organizira u Sarajevu (Velika sala Parlamentarne skupštine BiH), u srijedu 10.3.2010. s početkom u 10 sati uvodnu konferenciju kojom počinje jednogodišnji twining projekt „Izgradnja kapaciteta u oblasti menadžmenta obuke u institucijama BiH“. Projektom se želi podržati jačanje državnih institucija kroz konsolidaciju HRM (Human Resource Managment – Upravljanje ljudskim potencijalima) mreže u oblasti obuke i razvoja.

Jednogodišnju obuku pohađat će 45 državnih službenika institucija BiH koji u svojim institucijama zaduženi za planiranje i organizaciju obuka specifičnih za tu instituciju te surađuju s ADS-omo po pitanju oganizacija obuka. Svih 45 polaznika pozvano je i na ovu konferenciju te se oni ne moraju posebno prijavljivati (privremeni spisak polaznika). Popis učesnika jednogodišnje obuke učinjen je na temelju prošlogodišnjih prijava (veza naš broj: 04-50-677/09 od 26.6.2009.). Ukoliko je u međuvremenu došlo do određenih promjena unutar institucije vezano za osobu koja je zadužena za organizaciju obuka te želite promijeniti ime ili dodati novo molim da nas žurno kontaktirate kako bismo napravili izmjene.

Također, na ovu jednodnevnu konferenciju pozvani su i državni službenici neposredno nadređeni učesnicima jednogodišnjeg projekta, kao i ostali rukovodeći službenici u institucijama. Konferencijom (očekujemo oko 120 učesnika) želi se istaknuti važnost planiranja obuke u svakoj instituciji te pružiti podrška učesnicima jednogodišnje obuke u realizaciji njihovih planova obuke koji će nastati kao rezultat twinning projekta za svaku instituciju posebno. Uzaludan je trud i usvojeno znanje polaznika obuke ukoliko neće imati podršku nadređenih. Učesnicima konferencije obratit će se predstavnici partnerske organizacije iz Finske, Evropske komisije, ADS-a te će biti prezentirani modeli organizacije obuke u državnoj službi u Finskoj i Evropskoj uniji.

Prijave na konferenciju vrše se isključivo popunjavanjem univerzalnog prijavnog obrasca koji je dostupan na našoj web stranici www.ads.gov.ba. Prijave se mogu slati putem faksa na broj 033/284-710, krajnji rok za prijave je 5.3.2010. godine do 12 sati. Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite Odsjeku za obuku Agencije za državnu službu BiH. Za ovu konferenciju svakom učesniku biće dodijeljeno 2 kredita.
Attachments:
FileOpisFile size
Download this file (program konferencije.doc)Program konferencije 170 Kb
Ažurirano Utorak, 16 Ožujak 2010 15:06
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook