Dobro došli na stranice posvećene implementaciji HRMIS projekta ПДФ Штампа
четвртак, 11 март 2010 11:30

exclamation_point VAŽNO: Privremeno obustavljanje korištenja sistema HRMIS! Pročitaj više...

Poštovani posjetitelji,

ovaj dio web sajta posvećen je korisnicima HRMIS sistema Agencije za državnu službu. HRMIS je koncipiran kao sveobuhvatni Informacioni sistem za upravljanje ljudskim resursima (HRMIS dolazi od engleskog naziva Human Resources Management Information System što je uobičajena kratica za ovakve sisteme u informatici) kojeg će  koristiti državne institucije BiH, a bit će dostupan i institucijama na nivou entiteta i Brčko Distrikta. Ovakav informacioni sistem će ojačati ulogu Agencija za državnu službu, kao i ulogu kadrovskih službi u pojedinačnim institucijama Bosne i Hercegovine, tako što će uvijek imati tačne i svrsishodne informacije o svim aspektima upravljanja ljudskim resursima. Pored toga, informacioni sistem će omogućiti institucijama da lakše planiraju zapošljavanje i vrše procjenu potreba za obukom, efikasno izvršavaju interne transfere, poboljšaju razmjenu informacija između različitih institucija i Agencije, ali i između kadrovskih službi pojedinačnih institucija, promoviraju pristup specifičnih nacionalnih, spolnih i drugih grupa državnoj službi, planiraju obim posla u vezi sa zapošljavanjem, te da obavljaju čitav niz potrebnih aktivnosti na nivou  nivou pojedinačnih institucija i Agencije za državnu službu.

Vijesti

U ovoj kategoriji objavljujemo vijesti od interesa prije svega za HR operatere (državni službenici i namještenici zaduženi za upravljanje ljudskim resursima) u institucijama Bosne i Hercegovine a vezane za implementaciju i rad sistema.

Uputstva o korištenju

U ovoj kategoriji objavljujemo upute za korištenje pojedinačnih funkcionalnosti sistema.

Najčešće postavljana pitanja

Odgovori na najčešće postavljana pitanja vezana za korištenje sistema. Molimo HR operatere da prije kontaktiranja Agencije prvo konsultiraju uputstva o korištenju i ovu kategoriju gdje će možda naći odgovor na svoje postavljeno pitanje.

Kontakt informcije

U slučaju problema u radu molimo kontaktirajte nas e-mailom ili telefonski, tim redom preferirano, kako bi rješili vaš problem.

Последње ажурирано понедељак, 17 јануар 2011 11:04
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Додај сајт у FavoritesДодај страницу у FavoritesНаправи Homepage страницомПрослиједи ову страницуШтампај ову страницуСпаси страницу као ПДФ
Повратак на врх
Dodaj na svoj Facebook