24
Sep
2019
Agencija za državnu službu BiH održala seminar o prioritetizaciji u u okviru drugog ciklusa samoprocjene primjenom standarda CAF (Common Assessment Framework) PDF Print
User Rating: / 0
PoorBest 

 

 

Nakon obavljene samoprocjene u okviru drugog ciklusa od strane CAF grupe Agencije, 11.-13. septembra 2019. godine održan je seminar o prioritetizaciji. Učesnici seminara-menadžment, šefovi unutrašnjih organizacionih jedinica i članovi CAF grupe, od predloženih 89 aktivnosti za unapređenje rada i procesa u Agenciji, kroz temeljitu analizu, diskusiju i grupni rad, definisali su ukupno 14 ključnih (prioritetnih) aktivnosti koje je potrebno realizovati u narednom periodu, 2019.-2021. godine. Takođe, odabrana je 21 tzv „brza“ aktivnost (QW-Quick Wins), čija realizacija se očekuje u narednih najdalje tri mjeseca. Za svaku od odabranih aktivnosti, na seminaru su delegirani i nosioci, odnosno timovi, kao i rokovi za njihovu implementaciju.

Podrška u cijelom procesu pružena od Programa jačanja javnih institucija kojeg po nalogu njemačke vlade implementira GIZ, kao jedan od ključnih partnera Agencije.

Podsjećamo, Agencija za državnu službu jedna je od prvih institucija BiH (zajedno sa Uredom koordinatora za reformu javne uprave i Agencijom za statistiku BiH) koja je uvela ovaj standard, te je prvi ciklus samoprocjene obavljen u periodu 2016.-2018. godine.

 

 

 

 

 

Last Updated on Wednesday, 25 September 2019 10:47
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook