ReSPA Ljetna škola - Intenzivni seminar na temu EU u Bruges-u od 28.6.-16.7/Summer School in Bruges (28 June-16 July) PDF Štampa
petak, 21 maj 2010 12:13
Flag_Belgium Rok za prijave je 1.6.2010.

Sukladno programu rada ReSPA za 2010,  organizira se seminar ljetne škole u okviru Koledž Europe u Bruges-u, Belgija, i istodobno se održava u Bruges, od 28.6. – 16.7.2010. godine.

Intenzivni seminar na temu EU je jedno-, dvo- i trotjedni/sedmični program obuke koji pruža stručnjacima sa šire znanje i praktične vještine o donošenju odluka i politika u EU. Usredotočili bi se na najnovija dostignuća i praktično orijentirani uvid, seminar ima ciljeve poboljšati stručne vještine   i izvedbu kada su u pitanju EU poslovi.

U okviru ReSPA nude se dvije opcije za sudjelovanje:
1. Sudjelovanje u cjelodnevnom tečaju/kursu od 3 tjedna/sedmice (28.6. – 16.7.)
Prvi tjedan/sedmice će omogućiti sudionicima sveukupni pregled okvira za donošenje odluka i institucionalni okvir EU. Program obuhvata radionice o potragama za informacijama i vještinama komunikacije kao i o elementarnim saznanjima o EU institucijama.

2. Oni kandidati koji imaju dovoljno znanja o sadržaju o kojem će biti govora u prvom tjednu/sedmici se mogu prijaviti za samo sudjelovanje u drugom i trećem tjednu/sedmici programa (5.-16.7.).

Drugi i treći tjedan/sedmica će se usredotočiti na analize EU politika i ključne reformske inicijative. Sustav paralelnih sesija će omogućiti sudionicima oblikovati svoje programe odabirući tečajeve/kurseve sukladno svom stručnom znanju i zvanju, interesima i drugim potrebama.
Tijekom praktičnih modula organiziranih pri koledžu Europe u Bruges i EU institucijama u Brussels sudionici će moći prakticirati EU pregovaračke i tehnike lobiranja kao i osnažiti svoje stručne vještine. Ključne zabilješke govora, vježbi i panel razgovora o budućim izazovima za EU za državu upotpunjavaju program.

Obzirom kako nije napravljen poseban sadržaj za ovaj Intenzivni seminar 2010, sve informacije možete pronaći na webu online: www.coleurope.eu/IS2010

No u prilogu zbog orjentacije možete pronaći gotovo sličan program koji je važio za prošlu godinu. Priloženo, pronaći ćete i registracijski obrazac.
Radni jezik ovog programa je Engleski.

Napomena: U okviru ReSPA programa rada stipendirat će se dva kandidata po ovom programu. Njima će biti pokriveni svi troškovi ovog studija od strane ReSPA tajništva/sekretarijata.
Rok za prikupljanje prijava je 1.6.2010. godine.

Sudionici treba da naznače u prijavi u naslovu da li žele 3-tjedni/sedmični tečaj/kurs kao što to obrazac navodi ili 2-tjedni/sedmični koji bi počeo od 5.7. i trajao do 16.7.

Posljednje ažurirano srijeda, 16 jun 2010 09:49
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook