Studijsko putovanje u Helsinki i Talin PDF Print
User Rating: / 0
PoorBest 
Tuesday, 13 July 2010 13:47

U periodu od 3. do 11. jula/srpnja 2010. godine državni službenici Odsjeka za obuke ADS-a boravili su na studijskom putovanju u okviru Twinning projekta - Izgradnja kapaciteta u oblasti menadžmenta obuke u institucijama BiH.


 

U periodu od 3. do 11. jula/srpnja 2010. godine državni službenici Odsjeka za obuke ADS-a boravili su na studijskom putovanju u okviru Twinning projekta - Izgradnja kapaciteta u oblasti menadžmenta obuke u institucijama BiH.

 

Ovaj Twinning Projekt je projekt koji je Agencija za državnu službu BiH dobila posredstvom Delegacije Evropske komisije u BiH. Partner u jednogodišnjem projektu, u vrijednosti pola milijuna eura, je država članica Finska, Finski institut za javno upravljanje HAUS.

 

Cilj studijske posjete bio je posjeta sličnim institucijama u državama članicama EU i razmjena iskustava iz oblasti obuke državnih službenika i drugih tema vezanih za javnu upravu. U sklopu studijske posjete Odsjek za obuke posjetio je HAUS, gdje je imao nekoliko sastanaka i prezentacija koje su održali: gđa Anneli Temmes, direktorica HAUS-a, gđa Tarja Jokinen, koordinatorica za obuku, dr. Ari Sihvola, voditelj Twinning Projekta, te gosp. Petri Lounaskorpi, konsultant za e-učenje.

 

Održani su i sastanci u Ministarstvu financija i Ministarstvu zapošljavanja i ekonomije Finske.

 

U Talinu su održani sastanci u BDA Consluting-u i Odsjeku za javnu upravu Ministarstva financija Estonije, na kojima je također bilo govora o HRM/HRD, platnom sistemu, zapošljavanju i drugim bitnim temama vezanim za javnu upravu.

Galerija slika

Last Updated on Tuesday, 13 July 2010 13:50
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook