Obavijest o stipendijama za Postdiplomski studij „Socijalne politike i strateško upravljanje u održivom razvoju teritorija“ PDF Ispis
Petak, 02 Listopad 2009 10:07

Krajnji rok za prijave: 25.10.2009.

CESTAS iz Bolonje predstavlja VIII ediciju Mastera II stepena „Socijalne politike i strateško upravljanje u održivom razvoju teritorija“, koji je namijenjen funkcionerima na upravljačkim pozicijama.

Master će započeti 1. decembra 2009. godine, a obrazovne aktivnosti u prvom trimestru će se obaviti u vidu e-learninga. U martu 2010. će započeti predavanja u Italiji, uz osobno prisustvo u sjedištu CESTAS-a, na Odjeljenju za sociologiju Univerziteta u Bolonji. Predviđeno je stažiranje na kraju Mastera, orijentaciono u periodu juni-august 2010. godine. Master će se završiti 30. septembra 2010. godine. Radni jezik Mastera je italijanski.

Kandidati trebaju:
- dobro vladati italijanskim jezikom (predviđena je provjera znanja putem „on line“ testa i intervjua);
- biti životne dobi između 23 i 45 godina;
- imati specifično profesionalno iskustvo u javnim ili privatnim institucijama koje se bave programima održivog razvoja teritorija, ekonomije i proizvodnje (uz certifikat poslodavca, pismom-prezentacijom, i slično);
- imati na raspolaganju kompjuter i Internet vezu, e-mail adresu, slušalice i web-kameru za predviđene „on line“ aktivnosti.

Stipendija pokriva sljedeće troškove: povratnu avionsku kartu; smještaj u dvokrevetnim sobama u apartmanima u centru Bolonje; nadoknadu za ishranu po dolasku u Italiju (od marta 2010. godine); puno osiguranje za ukupan period boravka u Italiji.

Kandidature trebaju sadržavati sljedeću dokumentaciju:
1. „Domanda di ammissione“, dostupno na adresi www.cestas.org
2. Molba za stipendiju
3. Curriculum Vitae na talijanskom jeziku
4. „Dichiarazione di valore“ (dokument izdaju konzulati Republike Italije)
5. Fotokopija pasoša.

Molbe za učešće, uz tražene dokumente, moraju stići u Ured Cooperazione Italiana Ambasade Italije (ul. Čekaluša 51, Sarajevo) najkasnije do 17.00 sati 25. oktobra 2009. godine.

Ažurirano Utorak, 24 Studeni 2009 09:34
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook