Kurs iz oblasti razvoja samoodržive poljoprivrede PDF Štampa
četvrtak, 19 avgust 2010 13:09

Flag_Italy2 Rok za prijave je 15.9.2010.godine


Obavještavamo vas da Generalna direkcija za kooperaciju u razvoju Ministarstva vanjskih poslova Italije, zajedno sa CIHEAM iz Barija, organizira kurs „Kurs za stručnjake iz oblasti razvoja samoodržive poljoprivrede“.

Kurs je namijenjen za 20 učesnika koji su zaposleni u istraživačkim centrima, javnim ustanovama, univerzitetima, poljoprivrednim institutima, udruženjima i slično.

Početak kursa predviđen je za 2. novembar/studeni 2010. godine, u ukupnom trajanju od 32 sedmice, od čega 18 u Italiji, a 14 u zemljama iz kojih su učesnici kursa (on-line obuka).

Boravak u Italiji je predviđen za period od 2. novembra/studenog 2010. do 28. januara/siječnja 2011. godine i od 16. maja/svibnja do 30. juna/lipnja 2011. godine. U navedenom periodu učesnici kursa bi prisustvovali predavanjima, vježbama u laboratorijima i u kampu, učestvovali u stručnim posjetama, polagali ispite (periodične i završni ispit).

Kandidati moraju imati dobro poznavanje engleskog jezika (zvaničnog radnog jezika kursa), posjedovati osnovne vještine rada na kompjuteru i upotrebe Interneta, te imati stalni adekvatan pristup na svojim radnim mjestima/u kućama (kompjuter i Internet konekciju).

Stipendija uključuje, osim smještaja i ishrane, školarinu, putne troškove, zdravstveno osiguranje, nadoknadu za smještaj neposredno po dolasku u iznosu od 100 eura mjesečno i 150 eura za svaki mjesec boravka u Italiji.

 

Potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • Curriculum Vitae
  • Formulare za aplikaciju (dostavljamo putem e-maila na zahtjev)
  • Kopiju diplome prevedenu od strane sudskog tumača za italijanski jezik
  • Fotokopiju pasoša
  • potvrdu o poznavanju engleskog jezika.

 

Molbe za učešće, uz traženu dokumentaciju moraju biti poslane u Ured Cooperazione Italiana Ambasade Italije (ul. Čekaluša 51, Sarajevo) najkasnije do 17 sati dana 15. septembra/rujna ove godine.

Posljednje ažurirano utorak, 05 oktobar 2010 09:11
 

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook