Vijesti
Diplome državnim službenicima za poslovnu etiku PDF Štampa
ponedeljak, 11 februar 2013 15:44

Direktor misije USAID-a u Bosni i Hercegovini David Barth uručio je 4.2.2013. diplome službenicima institucija javnog sektora u BiH koji su sudjelovali u obuci Poslovna etika i kodeks ponašanja državnih službenika.

Na ceremoniji, koja je održana u Sarajevu, diplome su dobili državni službenici institucija BiH, Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, ureda za reviziju institucija na državnom i entitetskim nivoima, njih ukupno 21.

Posljednje ažurirano utorak, 12 februar 2013 11:16
Opširnije...
 
Informacija o stupanju na snagu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu polaganja javnog i stručnog ispita (“Službeni glasnik BiH”, br. 103/12) PDF Štampa
ponedeljak, 31 decembar 2012 09:35

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu polaganja javnog i stručnog ispita (“Službeni glasnik BiH”, br. 103/12) objavljenja je u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine dana 25.12.2012. godine, ista stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja, odnosno 03.01.2013. godine. Izmjene se odnose na promjenu karaktera javnog ispita, tako da će ubuduće položen javni ispit važiti samo za konkretan javni konkurs (neće imati trajnu kategoriju, što je do sada isti izjednačavalo sa stručnim upravnim ispitom). O polaganju istog Agencija po službenoj dužnosti neće izdavati uvjerenje. Nadalje, broj testnih pitanja je smanjen i sadrži ukupno 21 pitanje, te će kandidat zadovoljiti na javnom ispitu ako tačno odgovori na najmanje 11 pitanja, u skladu sa čl. 7. i 8. Odluke o načinu polaganja javnog i stručnog ispita. Vrijeme za rješavanje testa iznosi 30 minuta.

Kandidati koji su položili javni ispit u nadležnosti Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, smatra se da imaju položen stručni upravni ispit, pod uslovom da je javni ispit položen do dana stupanja na snagu navedene Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu polaganja javnog i stručnog ispita.

 
Kratko Uputstvo za korištenje sistema "MojKonkurs" PDF Štampa
srijeda, 29 avgust 2012 10:36

Poštovani posjetitelji,

ukoliko učestvujete u proceduri javnog konkursa raspisanog na osnovu člana 21. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine («Službeni glasnik BiH», broj 19/02, 35/03, 4/04,17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10 i 40/12), pa ste svoju prijavnu dokumentaciju dostavili na adresu Agencije za državnu službu BiH, naša Agencija će vas kroz sistem "MojKonkurs" - https://mojkonkurs.ads.gov.ba/ redovito obavještavati o promjenama statusa vaše prijave, rasporedima i rezultatima različitih ispita na kojima učestvujete. Komunikacija se odvija slanjem personaliziranih SMS i e-mail poruka na vaš broj mobitela odnosno vašu adresu elektronske pošte.

U prilogu možete pronaći kratko Uputstvo o korištenju sistema "MojKonkurs" pa vas molimo da ga preuzmete i proučite prije korištenja sistema.

Attachments:
FileOpisFile size
Download this file (korisnicko_uputstvo_mojKonkurs.pdf)Uputstvo za korištenje sistema "MojKonkurs"Dokument u PDF formatu.995 Kb
Posljednje ažurirano srijeda, 29 avgust 2012 10:44
 
Ocjena rada državnih službenika PDF Štampa
ponedeljak, 09 januar 2012 11:58
appraisal

Poštovani,

od 1. januara 2012. godine na snazi je novi Pravilnik o načinu ocjenjivanja rada državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj 59/11). Ovim pravilnikom utvrđeni su novi kriteriji za ocjenjivanje rada državnih službenika u institucijama Bosne i Hercegovine, te je i postupak i način provođenja ocjenjivanja potpuno inoviran.

Posljednje ažurirano srijeda, 01 februar 2012 10:42
Opširnije...
 
Priručnik o ocjenjivanju državnih službenika PDF Štampa
četvrtak, 08 decembar 2011 14:45

Ured koordinatora za reformu javne uprave dostavio je Agenciji za državnu službu BiH štampanu i elektronsku verziju „Priručnika o ocjenjivanju državnih službenika i namještenika“ koji je pripremljen u sklopu realizacije aktivnosti na projektu „Razvoj sistema za upravljanje učinkom u strukturama državne službe u BiH“.

Elektronska verzija priručnika postavljena je na službenoj web stranici ADS-a u četiri jezične varijante: bosanski, hrvatski, srpski i engleski.

Ograničen broj otiskanih priručnika nalazi se u Odsjeku za obuku ADS-a (kancelarija 10 ili 7 prizemlje zgrade Parlamentarne skupštine BiH) i namijenjen je trenerima koji su prošli obuku u sklopu ovog projekta (održano 12. i 13. oktobra 2011. u hotelu Bosnia) kao i drugim zainteresiranim institucijama i organima uprave Bosne i Hercegovine.

 

Pravilnik o ocjenjivanju na bosanskom jeziku: Download

Pravilnik o ocjenjivanju na srpskom jeziku: Download

Pravilnik o ocjenjivanju na hrvatskom jeziku: Download

Pravilnik o ocjenjivanju na engleskom jeziku: Download

Posljednje ažurirano četvrtak, 08 decembar 2011 15:05
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Dodaj sajt u FavoritesDodaj stranicu u FavoritesNapravi Homepage stranicomProslijedi ovu stranicuŠtampaj ovu stranicuSpasi stranicu kao PDF
Povratak na vrh
Dodaj na svoj Facebook