Eksterne organizacije i institucije
Lista web sajtova organizacija i institucija na kojima eventualno možete pronaći interesantne obuke i edukacije iz oblasti koje vas interesiraju. Prijave na iste su regulisane pravilima u oglašenim obukama i edukacijama, i osim objavljivanja linkova, naša Agencija nema nikakvog učešća u procesu prijave i odabira kandidata.
Prikazati # 
# Web Linkovi Klikova
1   Link   Odjel za medunarodnu naučnu, tehničku, obrazovnu, kulturnu i sportsku saradnju Ministartsva vanjskih poslova BiH
Nasljednik dosadašnjeg Zavoda za međunarodnu naučnu, tehničku, obrazovnu, kulturnu i sportsku saradnju BiH vrši stručne i upravne poslove, koji se odnose, između ostalog, na stipendiranje, školovanje, specijalizacije i druga stručna usavršavanja u okviru međudržavnih programa saradnje i međunarodne naučno-istraživačke i razvojne projekte iz oblasti nauke, tehnologije, obrazovanja i kulture.
3754
2   Link   Portal "Stipendije.ba"
Internet portal stipendije.ba će biti na usluzi svim građanima Bosne i Hercegovine koje interesuje bilo koja vrsta stipendija u BiH ili inostranstvu. Također, sve institucije, nevladine organizacije i svi oni koji se bave tematikom stipendiranja građana Bosne i Hercegovine mogu objaviti svoje konkurse i bilo koje druge vijesti, kao što su: odluke o dodjeli stipendija, preliminarne rezultate konkursa, isplate stipendija, prezentacije, konferencije itd.,na portalu stipendije.ba
6514
3   Link   Portal "Studirajvani.ba"
Portal "Studirajvani.ba" isključivo služi za prikupljanje i objedinjavanje informacija na jednom mjestu o stipendiranju i studiranju u inostranstvu, koje daju strane zemlje i ambasade.
4214
4   Link   Malezijski program tehničke saradnje (MTCP)
MTCP osigurava kratkotrajne specijalizirane treninge za strane državljane koji se održavaju u različitim trening institucijama i vladinim agencijama Malezije, koji koriste odgovarajući vladin fond. Kursevi traju manje od tri mjeseca, i obuhvataju oblasti javne administracije i menadžmenta, povećanja produktivnosti, civilnog zrakoplovstva, informaciono-komunikacionih tehnologija, državnog bankarstva, menadžmenta u poljoprivredi,itd...
27169
5   Link   Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA)
JICA organizira obuke u Japanu za državne službenike iz zemalja u razvoju. Obuke se organiziraju u saradnji sa japanskim vladinim institucijama, lokalnom upravom, privatnim korporacijama i univerzitetima. JICA oglase možete pronaći na našem web sajtu pod linkom Obuke -> Otvorene obuke.
3955
6   Link   Erasmus mundus stipendije
Erasmus mundus je program saradnje i promocije mobilnosti u oblasti visokog obrazovanja pokrenut od strane Evropske unije sa ciljem promoviranja Evropske unije kao centra znanja i izvrsnosti u cjelom svijetu. Jedan od ciljeva je i povećanje interesovanja studenata iz trećih zemalja da studiraju na univerzitetima u EU. Samo najbolji master kursevi dobijaju finansijsku podršku za formiranje mreže i stipendije studentima. Od januara 2008. godine otvoren je i region saradnje za zemlje Zapadnog Balkana.
3715

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Add Site to FavoritesAdd Page to FavoritesMake HomepageShare This PagePrint This PageSave Page as PDF
Back to Top
Dodaj na svoj Facebook