Create PDF Штампа

Da li se volonterski rad priznaje u radno iskustvo?

Date added:
петак, 26 август 2011
Last revised:
четвртак, 07 мај 2015
Hits:
66483
Rating:
 
Vote for this:
Good - Bad

Answer

Prilikom prijavljivanja na oglase za prijem državnih službenika, u potrebnim dokumentima se, između ostalog, traži i dokaz o traženom radnom iskustvu (ovjerena kopija uvjerenja ili potvrde da kandidat ima odgovarajuće radno iskustvo po sticanju VSS). Minimalno radno iskustvo koje se traži za najnižu poziciju državnog službenika – stručnog saradnika je godina dana od dana sticanja visoke stručne spreme (u nekim specifičnim institucijama se za istu poziciju traži i više godina radnog iskustva). Radno iskustvo ostvareno prije diplomiranja se ne uzima u obzir.

Volonterski staž se, u skladu sa odredbama Zakona o radu u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13), a koje se primjenjuju i na državne službenike ukoliko neko pitanje nije regulisano Zakonom o državnoj službi u institucijama BiH, računa u pripravnički staž i radno iskustvo kao uslov za rad na određenim poslovima. Postupak prijema pripravnika i volontera regulisan je  Odlukom o uslovima i načinu prijema pripravnika VII stepena stručne spreme u radni odnos u institucije Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 52/05, 102/09 i 9/15).

Tags for this item

Додај сајт у FavoritesДодај страницу у FavoritesНаправи Homepage страницомПрослиједи ову страницуШтампај ову страницуСпаси страницу као ПДФ
Повратак на врх
Dodaj na svoj Facebook