Create PDF Штампа

Vraćanje u državnu službu po isteku neplaćenog odsustva

Date added:
четвртак, 25 август 2011
Last revised:
never
Hits:
38653
Rating:
 
Vote for this:
Good - Bad

Answer

Članom 16. stav 1. tačka d) Zakona o državnoj službi u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH, br. 19/02, 35/03, 4/04,17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09 i 8/10), propisano je da državni službenik s izuzetkom rukovodećih držabnih službenika, koji je bio na odsustvu iz državne službe ima pravo da se vrati na isto ili slično radno mjesto u instituciju koja mu je odobrila odsustvo iz džavne službe u roku od mjesec dana od nastupanja slijedećih slučajeva: neuspjeha na izborima, završetka mandata i prestanka funkcije u zakonodavnom ili izvršnom organu na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini.

Rješenje o vraćanju na isto ili slično radno mjesto (vraćanje sa neplaćenog odustva u državnu službu) donosi institucija koja je i donijela rješenje o odsustvu iz državne službe a ne Agencija za državnu službu, koja u ovom segmentu nema zakonskog osnova za donošenje rješenja.

Tags for this item

Sistem "MojKonkurs"

Sve statusne obavijesti, te informacije o terminima i rezultatima ispita u konkursnim procedurama Agencije, sistem MojKonkurs besplatno dostavlja kandidatima putem SMS-a na njihov broj mobitela, te dodatno putem elektronske pošte na e-mail adresu navedenu u prijavnom obrascu kandidata.
Primjena Okvira kompetencija je obavezujuća je za sve konkurse procedure započete nakon 01.10.2017. godine.

TMS sistem

Informacioni sistem za upravljanje procesom organizacije obuke - Vaš trening portal!

Upravljanje kvalitetom

Zajednički okvir za samoprocjenu (Common Assessment Framework – CAF)
Ovjera potpisa, rukopisa i prepisa - propisi i obrasci
Додај сајт у FavoritesДодај страницу у FavoritesНаправи Homepage страницомПрослиједи ову страницуШтампај ову страницуСпаси страницу као ПДФ
Повратак на врх
Dodaj na svoj Facebook